Bokbier-sabayon met vanille-ijs (warm nagerecht)
Je hebt nodig voor 4 personen: 1/2 dl slagroom, 3 eierdooiers, 75 gram bruine basterdsuiker, mespuntje kaneel,
snufje kruidnagelpoeder, 1/8 liter bokbier (iets meer dan 1/3 flesje),
4 flinke bollen vanille-ijs
Bereiding: Klop de slagroom halfstijf. Gebruik vervolgens de
mixer om de eidooiers, basterdsuiker, kaneel en kruidnagelpoe
der luchtig en schuimig te kloppen en roer hier de helft van
het bokbier door. Verwarm de rest van het bier in een steelpan
netje, zet het vuur op de laagste stand en voeg al kloppend het
dooiermengsel in een een dun straaltje toe. Zorg ervoor dat het
niet kookt! Gewoon door blijven kloppen tot dat het mengsel
'glad' is. Neem de pan van het vuur, houd de bodem even in koud
water (laat het mengsel niet in het water vallen!!) en schep er
vervolgens de slagroom door. Verdeel de bolletjes ijs over de
coupes en giet de sabayon er overheen.
Sober wenst je een smakelijk eten!
start -
de brouwers -
brouwsels -
geschiedenis -
koken -
brouwen -